28 augusti 2011

Hovmästaren, ursäkta..

...det är 518 bananflugor i mitt kök...
bananfluga
Vinäger, honung och diskmedel fungerar inte.. what to do???

19 kommentarer:

Tina sa...

Jag brukar göra rent avloppet, ta bort all frukt och torka ut blommorna. Om de byggt bo i någon växt, så kastar jag den..jäklars så jobbigt.
Minns när vi kom hem efter en semester, så var hela badrummet fullt av de äckliga djuren. Skurade avloppet och hällde på Klorin sen var de puts väck! Lycka till!

Kramen!

Anna sa...

Spraya såpa blandat med vatten på blommor och annat!

Hilla på My Woodhome sa...

Hahaha...ja...det är bara ta fram gasmask och träna pekfingret!
Gjorde jag en gång när de tydligen hört senaste flugan att vi hade 5 stjärnig restaurang hos oss.

Gick lös med ALLT bokstavligen som det fanns någon sorts gas i...

Spray, rengöringsmedel mm.

Men ett tips! Fram med flarran...dom gillar rött :)
Häll lite i ett( ja, flera kanske) glas..och ställ där det är värst.
garanterar att de försvinner!
Annars får du höfta i lite av det du redan använder PLUS ättika!

Krya på dig och vänta inte för länge!
Tjing!

Lena sa...

Visst är de äckliga! Här har vi ca 742...
Ska prova några av tipsen du fått.

Kramar/ Lena

Anna sa...

Jag brukar pressa i apelsin eller citron, lime går säkert också bra i diskmedel och vinäger som du sa. Ibland lägger jag tom i några skivor. Men jag har inte i honung. Allt de där blandar jag ut med vatten. Sen ställer jag några glas här och där. Sen ska du nog plocka bort allt annat som intresserar dem... Säkert redan sagt ovan...

Kram

Romantiska Hem sa...

Lev Vackert Butiken (www.levvackert.blogspot.com) kommer varje adventshelg i dec anordna stor julmarknad, nu söker vi hantverkare som vill sälja sina alster, boka en helg, några dagar maila vitromantik@gmail.com Det kommer bli en magisk jul hos oss! Missa ej! Det finns en stor camping och ett stort vandrar hem 100 meter från huset så bra övernattningsmöjligheter finns!! KRAM Petra Eriksson o Ingela Broling

Vardag och flärd sa...

Jag har ställt ut snapsglas med äppelcidervinäger på många ställen i huset och det hjälper ganska bra. Plocka bort all frukt, låt inget sånt stå framme eller ligga i skåp. Undrar om det hjälper att tvätta frukten noga innan man ställer fram den ....?
Kram Eva

Anonymous sa...

Bort med frukten,kasta soporna ofta,kör med diskborsten och yes diskmedel i diskhon (silen)och fortsätt med din blandning.Jag har även haft dammsugeren till hjälp att suga upp dom när jag sett att dom suttit på köks skåpen och fönstren.
Och ha inga vinägerflaskor framme.Lycka till;)
Helene

Petra-Lantlig Charm sa...

Å de är ju så äckliga!! Har tyvärr inget tips utan jag brukar bara se till att inte ha frukt framme eller andra söta söker som de gillar och sen bara vänta tills de försvinner. SÅg att någon skrev om rött vin, det brukar funka, hihi!

Kul att du blev inspirerad att virka!! Det är så skön avslappning på kvällen när man sitter å slötittar på tv (när det väl händer)! Måste ner på stan å köpa mer garn å lite vitt tror jag, fniss!!

Ha en skön dag!

kram kram

rustik charm sa...

Hej!
Tack för dina söta kommentarer hos mig:)Blir så glad.

Jag har tyvärr inget tips för mig funkar det med vinäger, honung, diskmedel och vatten.
Ha en fin kväll.
Kram Kristina

Helene sa...

Jag kör med bara vinäger och en droppe diskmedel. Tycker det funkar så länge man inte har skadad frukt. Då tror jag inget funkar :-(

Kram Och lycka till med jakten!
Helene

Mamma C sa...

Ställ in all frukt som du har står framme. Det kan vara en av orsakerna kanske.
Kram Mamma C

anna sa...

Urk ja! Min variant är bravo apelsinjos, äppelcidervinäger, yes och lite vatten... brukar funka. Vi har även provat ngn insektsspray för blommor när vi haft en betydligt snabbare och svårfångad variant av bananflugor. Köptes på ica och luktade nikotin, men funkade...

yllenystanet sa...

Hej kära du,
jag hoppas magen blir bättre snart! Vilken härlig paj du hade gjort! Tråkigt att du inte kunde komma med. Hoppas du är fit for fight tills på lördag igen.

Vinäger och honung...jag har fått lära mig att använda ättika, vatten och diskmedel. Brukar fungera sakta men säkert så länge inte svärmor är här och häller ut blandningen *fniss*.
Stor krya på dig kram,
Ylvali

Annoula sa...

Jag har hört att det ska funka att TOKspraya hårspray (helst innan man ska gå och lägga sig för man vill inte vara där...). Har dock inte testat det. Men det kan vara värt ett försök kanske?

cajsa sa...

Jag använder alltid äppelcidervinäger ungefär till hälften i en äggkopp, sen en skvätt vatten och några droppar diskmedel för att ta bort ytspänningen. Funkar varje gång!

pysselmalin sa...

Mina var finsmakare och gick inte ens på rödvinet... men när svärmors finwhiskey kom fram...då jäklar var det fest...
whiskey, vatten, vinäger och diskmedel...

Smällen med svärmor är en annan historia...

I mina gömmor sa...

Titta i krukorna om nu möjligtvis har fått ägg/larver. Då är det bara att hiva alla blommorna med en gång. Finns medel att köpa men för oss fungerade inget. Jag gör en variant på ditt dödsvatten och använder vinäger, socker, vatten och diskmedel.
Hoppas att ni snart slipper krypen!

Kram Malin

Anonymous sa...

Prova lite rödvin i ett glas över natten, va snabb på morgonen efter med en insektsspray.. vinäger luktar inte så himla gott..