7 februari 2011

Hej värme!

Hej då pengar!
Så här "fint" har vi det i vardagsrummet just nu. Alla element på övervåningen är borttagna och nu står det elelement utplacerade istället. Dom nya är säkerligen snart på plats men några små detaljer, som t ex panna, varmvattenberedare och värmekälla, fattas fortfarande! Eller ja.. panna och beredaren står ju nere i hallen och vi har ett hål för grundvattenpumpen, men vi väntar på besked gällande vattnet, så man kan väl säga att det fattas.
Blivande hallen nere. Betongen är borttagen här (köksdelen kvar) och trägolvet är också borta.. precis som spånet under.

Våra lister som täcker rören till elementen ligger nu i trappen. 
 Och så här fint har vi det framför huset!

9 kommentarer:

Anonymous sa...

Tjänare tjänare!
56 meter och inget berg. Jaa, vad gör man?
Lars och jag har några förslag.
1. Gör en låååångdjup pool! Bjud in lååånga personer med spetskompetens inom trädbeskärning/kakelugnsrestaurering, som ni ger en häärlig och ovanlig spa-upplevelse med lerinpackning. Lägg lite tång i håret på den lååånga besökaren, som en urflippad lugg. Knäpp ett kort, det behöver du senare.
2. Gör en riktig EKO- förvaring till riktigt lååånga baugetter som du tvinnar, jäser och bakar i din blivande bakstuga. 56 meter baugetter rakt ner i den lååånga jordkällaren.
3. Bjud in Ernst. Han kommer gå igång på den så ovanligt trånga vinkällaren, han kommer inreda hålet först i mörk och murrigt valnöt (rökt valnöt) och sedan längst in blir det ljuuust och fräscht! Och långt!
4. Om inget annat; utpressa den lååånga mannen från alternativ ett. Om han inte "gör sina jobb" med trädbeskärning, pergola, vinterträdgård, orangerie, kakelugn m m, ja... Då blir det tyvärr bild på lång man i smalt hål med töntig tånglugg på er blogg!

Kram från Sister Sledge (you get down in that hole, long man!)

where the forest end... sa...

Ni kämpar och grejar! Det kanske inte är så mysigt just nu men det kommer ju bli! Och om tio år sitter ni säkert och är nostalgiska över renoveringskaoset och pratar om hus mysigt det faktiskt va.. precis u början..

Så tror jag det blir i alla fall :)

Anna sa...

Åhh, vad ni jobbar och sliter! Vi måste också göra något vårat värmesystem. Vi glada att vår hus ligger på Gotland och inte i norr för då hade vi blivit ruinerade. När det var minusgrader eldade vi nästan ett ton pellets i veckan!

Keep up the good work!

Ett Vitare Hem sa...

Hoppas ni snart får svaret, det kommer bli bra när det blir klart eller klar bli man väl aldrig men när man kommit en bit på väg ;o)
Ha en fin eftermiddag!
Kram/Lena

TorpSara sa...

Hej! Jag såg din kommentar hos Sophie på Ekenäs och hittade hit! I en av lägenheterna på nedre botten har jag hängt, en gång för länge sedan. 18 år närmare bestämt. :)

Lilla Kråkslottet sa...

Men TorpSara! Dig skulle jag vilja komma i kontakt med!! :) Om du läser så skicka gärna ett mail!! :)

Jonas sa...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Vitt och Blått sa...

Vad duktiga ni är också ser jag! :) Hade spån överallt igår när jag kom ner och det dammar! Över 60 år gammalt spån - hua, masker på säger jag bara. Ha det bra! Kram Ewa

nr14 sa...

Fant bloggen her idag:) Herlig flott prosjekt dere holder på med....og mye jobb:) Titter innom igjen:)