14 november 2010

Förberedelse för kallgrader

I fredags åkte jag upp och hälsade på mina gudbarn och deras mamma och pappa! Småtrollen har blivit stora, snart 6 månader! Det var så mysigt att träffa dom! Det blir tyvärr alldeles för långt mellan gångerna!
Jag och Anne-Lie hade vårat julkortspyssel som vi brukar få till varje år! Efter en liten shoppingtur på Panduro så satte vi igång! Och bra blir det! Bild kommer senare!
Eftersom en viss trötthet kom krypandes på kvällssidan så kvarstår lite av korten, och igår på dan rev vi lite tapet istället. Resten av korten gör jag klart hemma.

Stefan är fortfarande sjuk, men idag har vi satt upp några gipsskivor!
Jag fick lite myror i brallan på eftermiddagen så jag tog och putsade ett fönster i vardagsrummet! (Som blir 4 fönster eftersom vi har löstagbara "sommarfönster" i också.)
Lade i ny vadd och satte ny fönstertejp!
Rullade en tidning som jag klippt till efter fönstrets bredd och på slutet rullade jag på vadden.
 Vek in vadden runt kanterna.
Och så här blev det. Bara innerfönstret som saknas. Förhoppningsvis ska det hålla kondensen borta!
Sen klistrade jag på fönstertejp runt fönstren! Ett tips för att underlätta, är att mäta ut tejpens längd och sen "dra" den genom lite vatten i en djuptallrik och sen sätta den där den ska vara. Mycket enkelt!
En liten bild (lånad från Sundborns kök) på hur vår tanke med nya köket ser ut. Kanske! Vi hinner ju fundera ett tag till! Vi har iallafall lämnat in en liten skiss hos en firma som ska göra en lite mer ingående skiss/förslag på hur vi kan göra! Spännande! Och mycket att fundera över!

Nu sitter jag och slöar i soffan medan sjukligen får laga mat.
Vi önskar er en trevlig vecka!


4 kommentarer:

Pia sa...

Jassåå? Så det är för fuktens skull man använde vadd mellan rutorna. Min Gammelmormor gjorde alltid så och jag tänkte att det var en slgs vinterprydnad, heh. Mamma har på stugan pyttesmå terrakottakrukor med ris i (och en kotte på toppen som en blomma) mellan fönstren, för kondensens skull. Ja, konsten är många!

Hoppas ni alla är snart friska - och tar det lugnt!

Kramis/Pia

Christina sa...

Här på stationen har vi också innanfönster, och det är ju en del mackelimang med dem vår och höst men jag bara älskar att ta bort dom på våren och få enkelglas.
Plötsligt kommer man så nära naturen, det är som det nästan inte finns något fönster, och vartenda fågelkvitter hör man.
Nej - jag skulle nog inte vilja byta till kopplade.

Familjen Hed Melin sa...

Tack för en mysiga dagar. Det återstår rätt mkt på mina julkort också men jag tänkte fixa lite i kväll. Din yngste gudson sover gott men den äldre vill inte sova ännu...
Vi ses snart igen!
Många kramar från oss

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad mysigt och härligt på våren när man plockar ut inann-fönstren!
Ha en fin dag!
Kram/Lena