21 september 2010

Vilken dörr??


Så här såg det ut när vi bakade pizza i lördags! Det ska putsas runt luckan och målas vitt både på ugnen och på väggarna, men det blir ett projekt nån annan gång! :)
Nu har den äntligen kommit..

Nu ska vi köpa dörr!
I vintras blåste snön in i hallen och det känns inte som det ultimata sättet att ha en någorlunda varm hall nere.
Ingången där dörren ska sitta ska senare bli grovingång och den riktiga entrén kommer att bli på framsidan, så det känns som att en lite enklare dörr är vad vi söker.
Det är så mycket andra fina detaljer på huset och jag tycker inte att dörren ska ha FÖR mycket krusiduller.
Så.. vad ska vi välja? Fönster inte fönster? Mycket "urfräsningar" eller inte?
I dagsläget har vi en jättehög dörr så det kommer bli ett överljus ovanför dörren där det kommer in lite ljus. Behövs då ett fönster på dörren?
Fönstret på den första dörren till vänster matchar fönstren som är uppe på vinden. Den till höger tycker jag är enkel och bra.
De två nedre bidrar ju till mer ljus men hur bra passar dom in med huset?
Hm, ska fundera lite till, ut och mäta karmarna för att se vilket mått vi ska ha och sen beställa imorgon!Efter jobbet blev det lite inhandling tills på lördag.
Sen har jag gjort en stor tomat- och ostpaj, gjort 2 mjukkakor och fixat lite käk. Kan tillägga att jag i en kvart försökte få upp plåtlådan under spisen.. en plåt hade kilat fast sig och det var stört omöjligt att få upp den. Men efter lite (rätt mycket om jag ska vara ärlig) våld, "några" svordomar och mek med en slev så fick jag upp den. Tur inte Stefan är hemma för då hade han nog skrattat åt mig.
Nu väntar jag på att sista kakan ska bli klar sen blir det en promenad med Marita!
Tänkte hinna med att göra lite kycklingspett också, och äta middag men det får bli senare!
Ha en bra kväll!

5 kommentarer:

Familjen Bertilsson sa...

Gillar verkligen den övre, högra dörren. Med ett ljusinsläpp över så behövs inget fönster i dörren. Så har vi det här hemma och vi trivs bra med det! Lite avundsjuk på stenugnen blir man dock allt!

Anonymous sa...

Halkade in här via Gård och Torp:s hemsida. Ingen av dessa dörrar har något med byggnadsvård, som ju Gård och Torp handlar om, att göra. Istället för dessa fabriksproducerade "plastdörrar" - låt ett snickeri tillverka en dörr i furu (eller sibirisk lärk). Om du letar runt kan du säkert hitta en prisvärd. Själv betalade vi 12.500 kr för en pardörr från en småländsk snickare och är helnöjda. Inget ser mer fel ut för mig än ett i övrigt välrenoverat hus med en "plastdörr".

Anonymous sa...

Vi är glada för alla tips och råd! Vi letar vidare för fullt och ska i helgen titta på lite "kulturdörrar" i Delsbo! :)
/Angelica

Anonymous sa...

Det finns ingen kultur hos kulturfönster i Delsbo bara en massa plastdörrar med plast spröjsar :-(

Håller med föregående kommentar, ni kan inte sätta in en plastdörr på på ert fina hus. Det kommer förstöra det totala intrycket markant och jag skulle även tro att det blir ganska så svårt att få till det med proportionerna till fönsterna med en sådan. Prova Svangs Allmogesnickeri istället.

www.svangsallmogesnickeri.se
Kjell Svang 070 653 73 45, Delsbo
Hantverksmässig tillverkning av
måttbeställda fönster & dörrar.

Angelica och Stefan sa...

Nej det var nog sant, men nu har vi kikat där iallafall! Någon plastdörr blir det inte, det ser vi ju, ju mer vi kikar runt. Man lär så länge man lever som tur är! :)
Så vi får leta vidare! Ska ta oss till ett snickeri i Hassela och det blir nog en tur till Svangs också! Tack för tips!