11 augusti 2010

Fortsatt arbete

Jag har dragit på mig en onödig förkylning. Inte vad vi hade tid med nu, men men, den lär gå över. Speciellt om man vilar.. men det gör jag inte!
Idag fick Stefan skrapa själv medan jag tog det lite lugnare och målade gaveln.
Stora fång med beröm till min kära sambo som inte direkt ger sig i första stund. Så nu återstår det inte mycket. Förhoppningsvis är jag piggare imorgon och orkar hjälpa till med det sista.


Så här ser det ut utan färg.

Hela gaveln är nu målad i "äggskal" och jag har målat en bit på fönsterfodren med de två färger av grått som vi väljer mellan. Den ena något ljusare och varmare än den andra.
Vi tror att vi måste måla lite av den röda färgen som vi ska ha på fönstren för att se vilken som gör sig bäst.
Kanske det blir för skarpt med den mörka lite kallare grå eller så blir för lamt med den varmare grå tillsammans med den mörkt röda.. vem vet?! Vad tycker du?!
Det spritter i fingrarna över att fortsätta måla! Det blir en sån stor skillnad och vi ser sakta hur huset förändras till det bättre!Mamma kom hit en sväng idag med både mat och fika! Passande nog Janssons frestelse! Mums!
Hon har assisterat med allt möjligt och det är guld värt när man håller på så här. Att slippa avbryta och gå in och laga mat mm.
Efter maten gjorde jag klart en liten plantering som vi påbörjat! Så nu hoppas jag att clematis och kaprifol växer som bara den!

Nu blir det soffläge för min del! Må så gott!

5 kommentarer:

annelija sa...

Mörkare grå tycker vi, fint serru :)

Anonymous sa...

Håller med! Den mörkare...

Anonymous sa...

Oj, va svårt! Kanske lättare om man ser lite av det röda. Eller om man ser det "live". Vi kanske måste komma över :-) /Kram Annica

Anonymous sa...

Den mörkare grå helt klart!!!
Guuud va fint det blir!!!!
Kram//Lindgren

Daniel sa...

Vilket fint hus! Vi håller själva på med skrapning och målning men jag tror nog ni har några kvadrat mer att jobba med än oss ;). Jag skulle nog satsa på den mörkare av de grå!