9 maj 2010

Växthus forts...


Jag har byggt 2 odlingslådor!! Billigt och snyggt!

Så här bedrövligt såg det ut på våran tomt idag... Jag skäms. MEN nu har vi städat lite!

Jag måste få skryta lite.. just f*n... vi är ju svenskar och det får man inte då.. ja, strunt samma! Jag tycker vi är så duktiga! Vi är ute dagarna i ända och jobbar! Och fint blir det!
Nu är växthuset målat invändigt, takpapp är lagt och till viss del tegel, panel är satt och nu är det sista målningen, resterande tegel och knutar som ska på plats. Och sen ska lådorna in, lite sjösten läggas och så slutligen trall vid "fikaplatsen" som ska vara längst in i växthuset!!!
Jag längtar efter att få plantera ut våra plantor som vi har inne nu. Gurka, tomat, basilika, avocado, persilja mm och att få så morötter, rödbetor mm i odlingslådorna som ska stå utanför! Hänga upp ljuslyktor och lite annat lull-lull!
Sen kan vi sitta där ute och mysa, mumsa på grönsaker och känna oss nöjda!

Byggare Bob him self! Han är duktig ska ni veta! :)
Snart är det lite extra ledigt och då händer det mer grejer!

7 kommentarer:

Anonymous sa...

Ni är verkligen jätte duktiga!!!
Jag är sugen på att se lite mer och läsa lite mer om växthuset. Hur har ni satt din fönsterna? Hade ni karmar eller hur har ni satt dit dom?
Kanon fint verkar det blir. Ha en bra start på veckan!
/Tezz

Anonymous sa...

Hej och hå vad det är kul att kolla in här!
Blir sååå imponerad varje gång, att ni hinner med allt!!!
Ni är verkligen SUPER duktiga!

Kram
Bebbe

Anne-Lie sa...

Jag längtar så till jag har ork att göra annat än att gå ett varv på tomten och titta på allt som blommar och allt jag vill göra. Jag längtar till mitt ständiga dåliga samvete över att jag inte orkar göra något och att Kobbe gör allt går över!
Jag längtar så efter dig min älskade vän!!!
Ni är fantastiskt duktiga!

Hälsa Stefan!
Puss o kram

Åsa W sa...

Jag sitter bara och ler när jag läser och tittar på bilderna här, faan va härligt!! Och vad ni jobbar! Ja ni har då funnit varandra ni, och funnit ert hus ;) Underbart att se, jobba på och glöm inte bort att bara vara ibland :)
Kram Åsa

Fredde sa...

Är det bara jag, eller har ni glömt ströläkt på taket? Om man bara har bärläkt så kan ju inte eventuellt vatten rinna av utan fastnarvid bärläkten.

Stationen1887-Angelica sa...

Du har så rätt! Och det är vi varse då takpanelen inne har fått en annan form. Man lär så länge man lever! :)

Fredde sa...

Så sant det, precis den inställningen man ska ha! Och av bloggen att döma så har ni redan samlat på er kunskaper för flera livstider ;)