Browniekakor:
0,6 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
1,7 dl socker
1/2 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker)
30 gram smör
200 g mörk choklad, grovhackad
Ytterligare 75 g mörk choklad, hackad
Ugnstemperatur: 180 grader
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en liten skål.
Blanda ägg, socker, kaffe och vanilj i en annan skål och vispa med elvisp tills smeten blir mycket tjock och fluffig. (ca en kvart.)
Smält smöret och 200 g av chokladen försiktigt i en kastrull. Rör om ordentligt.
Blanda försiktigt ner chokladen i äggsmeten tills den är något sånär blandad, tillsätt mjölet och vänd ner. Vänd ner resten av den hackade chokladen. Rör inte för mycket.
Låt smeten stå i några minuter och tjockna. Klicka upp på bakplåtspapper, ganska små kakor, och lämna ordentligt mellanrum. Grädda i 7-9 minuter.
Efter det gjorde jag en smörkräm:
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 msk starkt kaffe
Låt kakorna svalna och bred kräm mellan 2 kakor.
ÄT!
4 kommentarer:
Men du så gott! Jag testar allt med smörkräm i!
Ha en fab dag! Kram Jenny
Mums så gott, nu blev jag sugen på att baka brownies :-)) Tack för receptet!
Fint trägolv du hittade i förra inlägget, vilken lycka!!!! Ha en fin dag!
Kram Paula
Åh så gott!! :)
Måste jag bara testa!
Kram Jenny
Oj vad gott det där lät, sitter här och dreglar=)
Ha det fint och må så gott!
Kram,
Regina
Skicka en kommentar