9 maj 2013

Ett litet kakrecept!

Browniekakor:


0,6 dl mjöl 
1/2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
2 ägg 
1,7 dl socker 
1/2 msk starkt kaffe 
2 tsk vaniljsocker) 
30 gram smör 
200 g mörk choklad, grovhackad 
Ytterligare 75 g mörk choklad, hackad 

Ugnstemperatur: 180 grader 

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en liten skål. 
Blanda ägg, socker, kaffe och vanilj i en annan skål och vispa med elvisp tills smeten blir mycket tjock och fluffig. (ca en kvart.) 
Smält smöret och 200 g av chokladen försiktigt i en kastrull. Rör om ordentligt. 
Blanda försiktigt ner chokladen i äggsmeten tills den är något sånär blandad, tillsätt mjölet och vänd ner. Vänd ner resten av den hackade chokladen. Rör inte för mycket.
Låt smeten stå i några minuter och tjockna. Klicka upp på bakplåtspapper, ganska små kakor, och lämna ordentligt mellanrum. Grädda i 7-9 minuter.


Efter det gjorde jag en smörkräm:

100 g smör 
drygt 2 dl florsocker 
2 tsk vaniljsocker 
1 st äggula 
2 msk starkt kaffe


Låt kakorna svalna och bred kräm mellan 2 kakor.
ÄT!






4 kommentarer:

Mittgodastefinaste sa...

Men du så gott! Jag testar allt med smörkräm i!

Ha en fab dag! Kram Jenny

LOPPISLIV sa...

Mums så gott, nu blev jag sugen på att baka brownies :-)) Tack för receptet!
Fint trägolv du hittade i förra inlägget, vilken lycka!!!! Ha en fin dag!
Kram Paula

Anonym sa...

Åh så gott!! :)
Måste jag bara testa!

Kram Jenny

Vitt hus med svarta knutar sa...

Oj vad gott det där lät, sitter här och dreglar=)

Ha det fint och må så gott!
Kram,
Regina