12 februari 2013

Tror huset att vi skiter pengar??

Vi har renskrapat fasaden, målat fasaden, borrat efter värme, bytt värmesystem, tapetserat, målat, renoverat och byggt men framför allt vi gett huset ett NYTT TAK.
Då gråter man lite när det ändå droppar vatten genom taket från vinden.
Vinden är osiolerad och när det blir mycket is och snö på taket så kryper tövattnet in under takfoten och rinner in på vinden längs stommen.
Sambon kämpar med att hacka is och skotta snö men mer kan man inte göra om det inte är så att han ska BO på taket allt eftersom snön faller.
Nu har jag lagt ut handdukar för att stoppa det värsta..
Om det hjälpte att prata huset till rätta och be om lite tacksamhet att vi gör det här till ett FINT hus igen så skulle det här gå över under natten, men jag har inga större förhoppningar på att "hussjälen" ska stå till tjänst.
Sambon som är på resande fot får skynda hem imorgon och hacka vidare. Sen får vi bara längta efter våren, en säck med pengar och åtgärda vinden.

Jag behöver inte tillägga att jag är arg, ledsen och frustrerad. 
Jag ska genast lägga in ett till inlägg så det blir lite glatt här igen. Det finns inget mer jag kan göra just nu.
Hej.

17 kommentarer:

Asta sa...

Kan bara skicka medlidande. Fukt in vill man aldrig ha och man förväntar sig det absolut inte när man bytt tak! Förhoppningsvis kanske någon kommer på någon bra idé om hur det går att fixa till.

PIAZZAN sa...

nej vad tråkigt !!!...hoppas det löser sig ...snabbt .
Kram
Pernilla

Mitt vita hem sa...

Nej, vad tråkigt! Hoppas att det inte rinner in och förstör er fina renovering!!! Håller tummarna att det dyker upp en hög med pengar som kan hjälpa er! :)

Kram Åse

Rapport till Vänfors sa...

Kramkramkramkramkram!!!
Allt löser sig även om det känns åt helvete just när det pågår.
Kram Annika

Blan betong och gammeldags pioner sa...

ååå vad tråkigt men visst är det nog lite så med gamla hus....man tycker man ge dem en massa kärlek....o oftast får man ju tusenfaldt tillbaka....sen blir det bakslag ibland...men hoppas verkligen att det löser sig.....stor kram från Maja

Cissi - Lyckornas Hem o Trädgård sa...

Neeeej, fy fan för fuktskador!! Hoppas det regnar in pengar mellan springorna också!! KRAM!

Tina sa...

Fy f*n, stackars er!
Hade ni bott närmre hade jag kommit och hjälpt till! Banne mig, det hade jag gjort...

Varm kram!

Malin sa...

Stor KRAM mitt i eländet! <3

Nickie sa...

Neeej så tråkigt :( Jag känner med er! Kolla ränndalarna också för där samlas det ofta isklumpar tyvärr, iallafall på vårat.. Hoppas det löser sig. Stor Kram!

blockethuset sa...

Gamla hus = problem...vi kom just hem från en utryckning till dotterns hus..de är på semester i Afrika och vi fyller på pellets och ser till det...men ikväll la brännaren av och en liten(eller stor, det visar sig imorrn) vattenläcka...kul kul..inte.
En tröst iallt är väl att man aldrig är ensam, finns alltid nån som bor i mögelhus eller...ja eller inget hus alls.
Lycka till med ert iaf!
Carina

where the forest end... sa...

Ush jag får rysningar på benen när jag läser det här :(

Det kommer att lösa sig på något vis, på något sätt, det gör det alltid. Tänk alla gånger i livet man känt att något kommer att gå helt jävla åt helvete, ändå står man fortfarande på benen :)

Försöker skicka över lite virtuell hoppfullhet!

Ika sa...

Kram

Fint o Fult sa...

Stackare!!! Ja den där hussjälen borde ju vara så himla glad för allt ni gör så den kunde väl visa lite tacksamhet kan man tycka...
Stor kram till er och hoppas våren snabbar sig! Kram Monica

Villa Nystuga sa...

Men nej... Hoppas verkligen att det löser sig snabbt och enkelt!

/Cecilia

Jenny sa...

Nämen fy vad tråkigt, hoppas det går att fixa utan alltför stora insatser. Vi hade ett droppande tak i vardagsrummet för x antal år sedan, jag minns fortfarande vad det knöt sig i magen när jag upptäckte det. Men det gick att fixa!

Kram,
Jenny

Allt och/eller Inget sa...

Neeeeeejjjj!! Man blir ju så ledsen av sådant där. Ännu ledsnare när man faktiskt bytt tak för att just undvika detta som nu inträffat. Hoppas verkligen på vår och en säck pengar snart!
För att muntra upp lite kanske du vill vara med i utlottningen av en valfri produkt från c/o GERD (ekoligiska hud- och hårvårdsprodukter). Jag ska hålla en tumme för dig om du är med :)

Kram Linda

Rose-Marie Borkeland sa...

Åhhhh så enormt jobbigt, förstår din frustation. Skulle också bli skogstokig efter att lagt ner så mycket jobb på huset och byte av tak...att sedan få detta i gengäld är ju bara fööör mycket.
Hoppas att ni kan fixa det innan det blir röta i takstolar m.m.
Bamsekramar