24 juni 2012

Mycket att göra..

En trevlig midsommar har spenderats ute på en fin liten ö i galet vackert väder!
Sen hem och jobba lite.
Sånt här gör att saker tar extra mycket tid..
Det är inte alltid bara att tjopp tjopp, spika, skruva så har man gjort klart.
Det ska dras om rör, det ska kapas bort rör, det ska tätas, det ska isoleras mm
Till sist ska det reglas upp en "garderob" för att dölja "skiten" 
En sak jag tycker är viktig när man renoverar är att mellan varven STÄDA!Det är SÅ mycket roliga att komma till ett pågående jobb när det ser någorlunda ordningssamt ut. Att behöva hoppa över utspridda plank, skruvlådor och annat skräp gör att allt tar längre tid och blir mer omständigt.
Till vänster; panel som vi ska ha på ena kortväggen.
Till höger; tvättstugan är belamrad med köksskåp. 
Idag har jag nog stjälpt mer än hjälpt..
Glömt att sätta i magneten i eldosan bakom gipset = ta bort alla skruvar, ta bort skivan och göra om och göra rätt.. mätt fel på gipset.. haft sönder färdigskuret gips.. ja, ni fattar.
Sen har humöret varit därefter..
Sen har jag påminnt grannarna om det återkommande skrapljudet, då jag lite lite smått skrapade på fasaden på baksidan. Jag tror att kroppen automatiskt går in i nåt jag-vägrar-röra-mig-läge då skraporna åker fram. Den vet vad som väntar!
Men som jag alltid tjatar om: 
RESULTATET BLIR BRA!

12 kommentarer:

Asta sa...

Ja, det finns allting när man renoverar som man inte tänkt på, men som tar tid. Har man ett gammalt hus så kan det där dessutom dyka upp av sig självt under tiden. Men det är bara att jobba på!

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej

Ser och låter så hemtrevligt ! :)
Men visst är det bara att bita ihop ;)

Och är inte det så att man lär sig av sina misstag? ;)

Lycka till
Nu ska jag iväg och jobba natt....hade hellre isolerad i blivande vardagsrum / fin rum :)
Nu är det färdigt reglat !

Ha dwt Gott !

Kramar Sirpa i

Bruno och Mig sa...

Ja, det ska gudarna veta att det blir rörigt när man renoverar. Min far är snickare och vill gärna hjälpa till. Men som du vet "skomakarens barn..." Han är expert på att dra fram en massa verktyg och byggmaterial. Sen går han omkring, visslar, snusar och slår i en spik här och där. När han åker, lämnar han alltid sina saker där han ställt dem. En gång hittade jag en kartong med skruv i kylen. Antar att han blev hungrig och ställde i från sig asken där. Men som du säger. Det blir bra när det blir klart!

Ha det bra och andas mellan varven
Kramar Louise

G:a Affären sa...

Det här känner jag igen... ingen som aldrig renoverat anar hur mycket jobb det kan ligga bakom en färdig vägg, hur mycket mätande det innebär och att det ibland blir fel. Och sedan håller jag med dig om städningen, det är ändå bara jag själv som rör till det men jag får städa ofta efter "den andra".
Ha en bra start på veckan!
Cia

Gamla skolan-Jennie sa...

Gud så läcker tegelväggen är!!!! Och jag känner igen mig med att ha ordning! Sambon blir lite irriterad när jag måste ställa undan sånt som jag tror att vi inte har användning av just nu (men som vi tydligen ska ha och han måste gå och ta fram det igen)! Men jag måste ha lite ordning i kaoset!

Ha en härlig vecka fina du!

Kram!

Rapport till Vänfors sa...

Helt rätt med ordning i röran. Känns så mycket bättre av någon anledning.
Kram Annika

Ika sa...

Oooo ni har med dem där oranga dosorna. Hur bra som helst!
Just nu är det många små trevliga sysslor som vi håller på med. Nära många färdigställanden....UNDERBART!

Hem & Drömmar sa...

Dåliga dagar har vi alla ibland och visst är det mycket jobb med att renovera som inte riktigt syns.
Måste bara säga ännu en gång att er tegelvägg blev supersnygg ja hela ert hus är sååå snyggt där ni gått fram så visst blir resultatet bra.
Ha de så gott, kram Ing-Britt

Fröken Kråknäs sa...

Bara känslan av att veta hur mycket arbete det är bakom en renovering gör att man njuter ännu mer när man är klar. Fast när man är mitt i det så önskar man sig en "färdigställarknapp" som man skulle kunna trycka på och vips är allt klart.

På tal om fel så fick vi skrapa om alla fogar på golvet i badrummet när det visade sig att vi fått fel färg på fogmassan. Då blev frågan om vi kunde leva med felet eller om vi alltid skulle gräma oss... vi skrapade bort felet.

Vilken fin blogg du har! Kommer att återvända.

Katarina

Hildas hem - Sofia sa...

Ni är sådana hjältar. Att skrapa är ju något som kan få klockorna att stanna ;)

Du har verkligen rätt angående städningen när man håller på ... det gör även att det känns närmare målet än när det är skräpigt.

Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram Sofia

Lilla huset på prärien sa...

oj oj vad jag känner igen mig i det där! renovering går så otroligt sakta mellanåt tycker jag. det borde kunna gå lite fortare (känner jag) men det gör ju inte det...

ha en fortsatt bra vecka!

Blan betong och gammeldags pioner sa...

halloj du fina! Härligt med renovering...ni är så driftiga som jag säkert skrivit innan som blir jag så imponerad av folk som kan.....ska som sagt ge oss på ett utehus som är fallfärdigt och göra ett uterum med gamla fönster få se hur mycket mannen och jag slåss...hahahahahahha ha en fin fortsatt vecka kram från Maja