28 maj 2012

Ny spis mm

Vår nya spis!!!
90 cm bred, 5 plattor, glashäll.. och billig!
Spis från SMEG
Än så länge får den stå inplastad och vänta lite på att få komma på sin riktiga plats!
Idag har sambon gipsat lite nere och jag har oljat in uteplatsen, i år med en olja med färgpigment, "Arkitektgrå"Oljad uteplats garnerad med blad från körsbärsblomBordet fick samma behandling.
Jag tänkte att det skulle gå en röd tråd (i det här fallet grå) på vår tomt. Det gråa går igen i förråd/bakstuga, fönstren och nu på uteplatsen.
Att ha en tanke och inte blanda färger huller om bladder.
Inoljat bord
Sambon gjorde en hemsk upptäckt i trädgården idag...
Dessa verkar ha flyttat in. Vad gör man??
Äcklig snigel

16 kommentarer:

Nellie sa...

Snyggt på altangolvet. Vi måste också olja altan, blev sugen att använda samma som er. Vår altan är redan naturligt grå så detta skulle komplettera bra tror jag. Ang snigeln så är jag ganska okunnig. Vi har ofta besök av dem men jag tror inte att de gör någon större skada hos oss. Räcker med att plocka bort från bärbuskar o jordgubbar. Kunde varit värre; som tex mördarsniglar. Försöker alltid behålla de "otäcka" djuren om det är möjligt, för att slippa invasion av andra djur som de första skulle hålla borta. Slår sällan ihjäl getingar tom. Släpper ut dem. Fast för några år sedan hade vi problem med en ilsken igelkott. Den fick flytta!

PERNILLA sa...

Finaste, finaste spisen !! och altanen blev även den jättefin med den gråa tonen . Klokt tänkt med den "Gråa" tråden .Gillar också vyn över altanen ...ni kommer verkligen få till ett drömboende...
Kram Pernilla på Piazzan

Villa Nystuga sa...

WOW! Lyxigt med en så bred spis! Har själv funderat på en häll från Cylinda som är riktigt bred och om jag lyckas få ett bra pris, ja då slår jag absolut till :)

Det grå på altanen och bordet blev verkligen jättefint. Lite annorlunda än det brunbetsade som man stöter på lite här och var.

Sniglarna. Ja, säger som Nellie, tur att det inte är de bruna mördarsniglarna. Där vi bor idag har vi sådana, men dit vi ska flytta har de inte kommit ännu. Tyvärr är det väl bara en tidsfråga :(

/Cecilia

Hemmavid sa...

Hejsan!

Klokt tänkt att ha en färg-tråd i inredningen! Det blir ju kanoners med det gråa.

Lyxigt med en så bred och fin spis också. Vår spis sjunger lite på sista versen och borde snart få gå vidare.. kanske ska man lyxa till det med en sån fin spis som ni? Kanske inte lika bred dock, för då får den inte plats..

Kramen Jenny

Jenny sa...

Ny spis är lyx, tänkt den dag du får dra av plasten ;) Vi köpte en ny förra sommaren, den la av precis när jag hade bullar i ugnen, hur kul var det ... Vad fint ni har utomhus också! Den där snigeln känner jag igen, hans släkt finns här i krokarna. Det har ju aldrig funnits såna där skogssniglar förr, minns runt -80 när vi var ner till Dalsland och jag såg såna första gången. Nu har de tydligen dragit sig norrut också då, såg såna här på en cyeklväg i skogen nyligen, har aldrig funntis här förr. Uäck!

Kram,
Jenny

Linnie - Funkisbloggen sa...

Hej!

SNYGGT!! Sitter uteplatsen ihop med huset? eller är den friliggande?

Trodde först att det var en mördarsnigel.... men de är väl bruna? Har hört att dessa är oerhört svåra att få bort om ens omöjliga... har heller ingen kunskap men skulle väl försöka plocka bort dem så fort jag såg dem... och kanske ta bort slemmet också efter dem.

Anonymous sa...

Är det inte en Smeg-spis? Var hittar man den billig, det vill jag ha!

Mvh,

/Mattias

♥ Carina ♥ sa...

Bläk vilka äckliga besökare! Inga man vill bjuda på Gevalia...

Tjusig uteplats ni har och snyggt med grått :)
önskar dig en fin vecka!
Kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken fin spis! Altangolvet blev jättefint, det ska jag visa maken, för vi skulle behöva behandla vårt och det där blev så fint.

Jag vet faktiskt inte vad det är för skillnad på de sniglar som är okej och de som inte är det, men jag tror att inte-okej-sniglarna är bruna. Vi har stora sniglar med jättehus på ryggen, det är väl som med husvagnar och husbilar, trenden är att de blir större och större;-)

Ha en fin dag!
Kram,
Regina

Gamla skolan-Jennie sa...

Så snygg! Påminner om vår! Vi har också en 90cm och det blir en sådan maffig känsla i köket! Bra val!!!

Och så vackert ni har det ute i trädgården! Vill också ha ett vitt växthus någongång!

Kram på dig!

Tessan sa...

Härlig spis!!!!
kram tESSAN

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Jo det är en spis från SMEG. Inköpt på enemo.se
Hoppas du hittar din favorit! Våra erfarenheter hittills är positiva!
Just nu har dom 10%
/Angelica

Ullevidsdal sa...

Grått är så snyggt! Fortsätt med det :-)

Skogssniglarna är ofarliga, de lär inte invadera er. Plocka bort dem bara så går det bra, värre med spansk skogssnigel, mördarsnigeln.

Kram helene

Ekomorsan sa...

Kul att höra att man inspirerar :)

Här hemma kommer också den gröna tråden på grått. Garage, lekstuga och grunden ska målas i samma grå nyans. Just nu är det verkligen en salig blandning. Hoppas på att det ska bli aningens bättre efter sommarens slut när allt målande är färdigt.

Kram

Ika sa...

Man klipper dem, trampar på dem, trycker en sten mot dem.....allting som gör att dem blir platta utan att man känner det med handen.

Rapport till Vänfors sa...

Svart snigel= skogssnigel= snäll
Svart/grå randig snigel=pantersnigel= snäll
Brun i olika nyanser snigel= Spansk snigel(mördarsnigel)= ond

Snäll snigel: bär bort eller låt vara
Ond snigel: Klipp snabbt av huvudet...låt ligga. Efter nån timme gå och kolla. Eftersom de är kannibaler så hittar du garanterat fler onda sniglar att klippa huvet av.
Ond kram Annika