5 mars 2012

Köksblandare...

Hallå? Finns det bara en gammaldags köksblandare.. eller möjligen två?
Vi vill ha en enhandsblandare som passar i vårat blivande lite gammaldags kök.
Har du nåt tips förrutom denna?

Tapwell Classic FME 181 Köksblandare
Bild lånad från nätet

Den är jättefin men ändå inte riktigt vad jag tänkt. Lite för mycket kringelikrok och bulligt..
Det finns fina tvåhandsblandare också men se vi har gjort det där med att temperera vattnet med två vred. Och helst vill jag ha själva kranhandtaget framåt, men jag vet att just denna finns i det utförandet också, men det är det där med detaljerna.
Kom an, ge oss några tips!

21 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Jag har tyvärr inga tips men jag hoppas du hittar vad du söker :)
Kram

Tina sa...

Jag har heller inga tips så här på stört, tyvärr!
Har sett att dina hälsningar inne hos mig hamnar som skräppost, konstigt! Du skriver väl aldrig något obscent direkt!

KRAAM

The True Bohemians sa...

Stora varuhus i Paris har ALLT.

Kram,
/Olga

creando sa...

Har tyvärr inget bra tips, men tycker att det är helt rätt att verkligen leta efter den perfekta. En bra köksblandare vill man ha!
Kramar

Helena sa...

Här tycker jag att man kan hitta lite annorlunda och roliga köksblandare;

http://www.badex.se/virtuemart/klassisk-design/blandare/koksblandare/vmcchk.html

Jag bor i Forsa, men om du funderade kring det jag skrev om huset i Harmånger så har jag haft min arbetsplats där :). Men det ska vi sälja nu då vi lägger ner vår verksamhet! Lycka till i jakten på köksblandare :) kram

TheTrueBohemians sa...

Jag har exakt den som du visar på bilden. Helt ok som kontrast när det som är runtom är lite mer stilrent i just vårt kök - även om jag fattar vad du menar med kringelikrokar och det kan det absolut bli för mycket av ;-).
Lycka till!
/Helena

underbarahem sa...

Det är jobbigt när man vet precis vad man vill ha, men inte hittar det... lycka till.

Kram Birgitta

Lev Vackert sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset!
Nu är det verkligen dags, att träffas, skratta, luncha, fika och bara njuta av livet och trevligt sällskap- Japp, det är ju en bloggträff som jag talar om så klart! Jag och Ingela har velat haft en i flera år men inte riktigt fått tummen ur (usch gillar inte det uttrycket egentligen, men ni hajar vad jag menar.) Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god lunch kycklingssallad, kaffe/te, dryck och kaka. Kostnad 135:-
Vi håller stängt för oss på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se

Helene sa...

Har inget krantips tyvärr :-(

Undrar om du vill vara med i Vårteckensutmaningen som representant för Hälsingland, då det saknas någon från detta landskap, ska fråga Helena på My Woodhome också.

Utifall att så är länken här:
http://humlebacken.blogg.se/2012/march/varteckensutmaningen-2012-deltagarlista.html

Sprid gärna detta

Kram Helene

Pia sa...

Nä, vet inte. Vi har två (på ena toan och en i badrummet), men de är såå "gammaldags" att man måste släppa varma vattnet från den ena kranen och det kalla från det andra. Och aldrig blir det lagom varmt!

Lycka till!
Kramar!
-Pia-

Sofi sa...

Har tyvärr inga tips, däremot en massa beröm till din fina blogg!:) Blev fast här och läste om växthus och blivande köksrenoveringen. Det ska bli kul att följa den!
Kram Sofi

Sara sa...

Hej svejs =)
Jag gillar ju den på Ikea med knubbiga handtag =)
Den skulle vi haft i vårat kök men tyvärr så gick den sönder när vi skulle montera fast den, så min kusin som är rörmockare fick komma och sätta in en annan kran,inte lika fin, och mycket mycket dyrare än Ikea´s men ny har vi en som funkar iallafall ;)
Det finns ju kranar i typ kopparliknande material och dom är väldigt snygga med tycker jag =)
Kraam

Isabelle sa...

Jag har tyvärr inga tips på köksblandare. Så svårt att hitta en som faller en i smaken! :-)

TheTrueBohemians sa...

Hej!
Jag tog några bilder på min blandare i miljö i dag så du kan få se - ett inlägg till dig ;-)! http://thetruebohemians.blogspot.com/2012/03/koksblandare-och-frukostsol.html
KRAM!
/Helena

Fam. Strömberg sa...

Tack tack för ditt lilla inlägg i min blogg...givetvis blev jag ju nyfiken och hoppade in på din lilla blogg. Och den kommer jag att ansluta mig till så att jag kan komma tillbaka fler gånger! Du är välkommen tillbaka till min också!
Kram kram

Team Åsgård sa...

Det där är inte lätt. Nu var det ju några år sedan vi gjorde om köket så det finns säkert mer nu. Men vi tog IKEAs med hög och böjd kran, kommer inte ihåg vad den heter nu. Den har rätt stuk i alla fall även fast än den ser modern ut. Dom som fanns i äldre stil då tyckte vi var för "blingiga".
Lycka till!

Caroline sa...

Vi har en kran i gammal stil här nu men den har två vred som jag blir smått galen på. Det tar ju sån tid att blanda till rätt temperatur att man slösar otaliga liter varje dag. Jag letar precis som dig efter något i äldre stil men inte för krusidulligt men har inte hittat den perfekta. Säg gärna till om du hittar någon du gillar! :)

Ha det fint!n Kram

Bella sa...

Hittade dom här kranarna och många fler som jag tror du gillar!? är i från U.K så jag vet inte om de går att ha i sverige men det är ju värt att kolla upp kanske?
Jätte många fina kranar har de i allafall..här under är länkar till tre av dom.
Lycka till!=)
http://www.taps-online.com/item-8660-FINESSE_Monobloc_Swivel_Spout_Kitchen_Tap.aspx

http://www.taps-online.com/item-8881-1601_COUNTRY_MINI_Filtration_Tap_.aspx

http://www.taps-online.com/item-522-4741_AQUITAINE_Single_Lever_Mixer_Tap.aspx

Ika sa...

Vi valde en lite modernera kran just för att vi villa ha en blandare och fler rattar.

LIVSGLITTER sa...

Haha, ja det är lite mysko med dessa gamla bilder. Ohh har du det, kan du inte lägga upp det? Hade ju vart sjukt spännande att få se!!!

Carolina sa...

Hej! Tack för dina kommentarer! Och jag måste säga detsamma, kul att hitta din blogg även om jag själv inte längre bor i Niken. Roligt att hitta en som det verkar vara ganska pysslig och inredningsblogg vilket jag själv är jätteintresserad av:)!
Hit kommer jag att kika in fler ggr:)!

Ha en fin kväll!
//Carolina