13 december 2011

Min pappa påminde om en viktig sak!!

Han läser bloggen nästan varje dag och berömmer oss ofta vilket jobb vi lägger ner, men en sak bekymrade honom lite idag. Det här med ljus och mossa!
Han har så rätt, en fin men farlig kombination.

Jag vill påminna alla om hur fort det går. Den här tiden tänder vi en massa ljus. Så jag påminner vidare -tänk på att titta en extra gång innan du går ut, går isäng eller lämnar rummet om du har ljus som brinner.
Och en till sak som slår mig så här i jultider - stressa inte bort julen. Huvudsaken är att man kan vara tillsammans, det är inte alla som har någon att dela julen med, så var rädd om dom du har omkring dig. Och vi får väl ändå tänka på att julen är barnens högtid. Julen ska vara spännande paket och en lustig man i skägg kommer hoho:ar, inte mammor och pappor som springer runt som galningar och städar, lagar bästa julgodiset och köper dyraste klappen.

Idag jobbar sambon nere och jag gör än så länge ingenting, då det verkar vara en förkylning som hälsar på min kropp. JAG har då inte bjudit in nån sån.
KRAM PÅ ER!

16 kommentarer:

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Tänkvärda ord!
Den där jädrans förkylningen är här och våldgästar också, inget vidare. Krya på dig!

Kram kram

Hemmavid sa...

Kloka ord!

Jag blir nästan lite stressad över att jag INTE är så stressad över alla måsten.. ibland blir det liksom en ond karusell som man hoppar på..

Jag är klar med julklapparna - och försöker tona ner alla julförberedelser... Det gäller att tagga ner lite och njuuuuta!

Kramen Jenny

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Så sant så sant! Viktigt att stanna upp och inte bara jäkta på, för det mår ingen bra av.
Krya på dig!
Själv är jag hemma med sonen som är sjuk.
Ha det gott!

underbarahem sa...

Tänkvärda varningar... Fy vad hemskt om det skulle börja brinna.

Kram Birgitta

stimpilina sa...

Hej!! Ja det med levande ljus är lite läskigt!! För ett år sedan gick jag & min man på en långpromenad en söndag andra advent & glömde släcka ljusen...blockljus....vi hade tur den gången att det inte började brinna (vi hade då tre katter oxå)...min man är brandman, PINSAMT hahaha
En fråga hur har du gjort fotocollaget högst upp på din blogg?? Kram Lina

creando sa...

Sanna ord. Det är urlätt att glömma ett ljus. Brrrr....svåra konsekvenser kan det bli.
Du har också helt rätt i detta att stanna upp och tänka efter kring jul. Vad är det man vill och behöver? Inte är det stress iallafall. Jag har med åren lärt mig att tagga ner lite. Försöker göra det som är kul tillsammans med familjen i första hand. Och så får man se om det blir tid över till "måsten". Luciakram till dig! Kicki

Pia sa...

Faktist, sanna ord och kloka ord om säkerheten!

Hoppas din förkylning inte blir värre än den var vid skrivandets stund! Trots att man inte skall stressa inför julen så har man ju nog annat att göra, än att ligga till sängs...

Kramar!
-Pia-

Tessan sa...

Sant som det är sagt!
Hux Flux är julen över och man tänker,vad f-n hände.jag känner själv att jag glömmer bort att njuta på julen.Då jag sedan jag var 7 ¨år har fart runt på MINST två olika ställen på Julafton och även på olika ställen juldagen så känner jag mest stress och oro för att inte äta mig för mätt eftersom att vi ska iväg till nästa ställe och äta ännu mer :( Tyvärr ser julen ut så för oss,men jag vill inte vara utan det heller,jag vill träffa så många som möjligt under julen...vila får jag göra när jag blir gammal ( eller äldre)
Ha det gott fina du
kraaam

Jenny @ Nilssonskahuset sa...

Ja det gäller att vara försiktig.

Hoppas din förkylning blir extremt kortvarig. Kram

Vardaxlyx sa...

Kloka ord från en klok kvinna! Massa kärlek till dig!
Kramkram

Lotta sa...

Så klokt, försöker tänka i de banorna också!

Kram

Ett Vitare Hem sa...

Visst är det så att man alltid måste vara försiktig med ljus och eld.
Jag är klar med alla julklapparna och större delen av förberdelserna inför jul så jag känner ingen stress ;o)
Ha en finfin onsdag eftermiddag!
Kram/Lena

Helena sa...

Hoppas förkylningen blir en kortvarig gäst. För det är aldrig roligt att vara sjuk och särskilt inte när det närmar sig jul! Krya på dig! kram

G:a Affären sa...

Den här julen har jag bestämt att den ska vara fridfull, inget annat krav! Och jag ska komma ihåg att blåsa ut alla ljusen.
Jodå jag såg vilken del av tegelväggen du borstat, vilken härlig rå vägg det kommer att bli.
♥ /Cia

Ika sa...

Hoppas du fick bort den oinbjudna gästen. Krya på dig!

where the forest end... sa...

Ja, mossa är ju faktiskt livsfarligt ihop med ljus. Jag va tvungen att avveckla ett arrangemang som jag gjort med ljus och mossa förut efter att mina föräldrar sett det på bloggen ;)

Man kan nog aldrig vara för försiktig!!