15 augusti 2011

Matrum, pyssel och rätt efterrätt!

Det här är nog min favorithörna här hemma! Matrummet! Där ser det ut som det är tänkt! På andra ställen vill jag ändra om. Möblera både med möbler och färger! Men det får liksom komma allt eftersom.
Är ju ingen brådis och halva nöjet i att göra om, är ju att göra det i skallen först!
Och fina köksskåpet som sambon byggde när vi flyttat hit. Här stod en ful gammal köksbänk förut. Syns tyvärr på golvet vart den stått med någon gång ska ju golvet slipas! Fast det här står inte i matrummet, utan i köket. Om man kan kalla det så. Det är inte stort, har inget bord och är det första man klampar rätt in i när man kommer in på övervåningen. Meeeen NYTT kök ska ju byggas nere!! Längtar gör vi, om någon undrar!
Här är en del av pysslet! Köpte lite smyckessaker när jag var på mässa i Umeå. Blev som 5 år när jag skulle "sortera" inköpen nu! Rätt härlig känsla!

Ja, inte helt oväntat blev det ju lite sånt här pyssel! Ute går det inte att vara då det blåser och öser ner regn. Alla bilder går att klicka på om du vill se dom större!
Så jag har i några timmar suttit i min egna värld och glömt allt annat runt omkring. Och om man vill spana in  min hobby på närmare håll så finns ju bloggen En Massa Smycken!
Nu återstår en viktig del av kvällen. Middag. Och eftersom jag är själv så kan det ju bli vad som helst. Problemet är att kylen gapar som värsta ungkarlskylen.. och inte verkar dagens kock komma inspringandes och rädda mig från hungerdöden heller. Typiskt. Själv är bäste dräng i många sammanhang. Det här verkar tyvärr också vara ett. Det lutar åt en korvbit från frysen samt det som är kvar i en pastapåse, knorrar i blandade färger. Kulinariskt..

Jag måste ju bara tillägga, att vi som är mjölkallergiker vi får inte äta stora glassar. Bara i miniatyrformat tydligen. det verkar vara någon oskriven regel bland tillverkarna..
(Boken var väldigt roande, hon skriver så underhållande, den där Martina)
(Och ja, jag åt efterrätt till förrätt! Man KAN göra så, men det är inte rätt)
Ha en galet bra vecka nu!

13 kommentarer:

the shed sa...

Skåpet är supersnyggt!
Matrummet ser väldigt fint ut, så skönt när man känner att allt fallit på plats. Jag håller på och drar runt mina sovrumsmöbler för tillfället..
Glas till förrätt, det går utmärkt. Till middag också men då behövs det fler!

kramen!

Tessan sa...

haha,ja det här med MAT är ju inte alltid så lätt---om jag behöver leta i frysen så blir det lätt en popcornpåse i micron istället!
DUUUU har du sytt hissgardinen i köksfönstret själv eller är den köpt? Jag vill ha till köket men mitt ena fönster är för brett än vad det finns gardiner till....mamma kan sy men njaaa vill hellre köpa känner jag...
ha det gott vännen och tack för bilderna :) Kraaam

Anna sa...

Va fint ni har hemma, jättefint :)

Kram

Helene sa...

Martina Haag gillar jag också, väntar precis på nya boken som kommer ut 24 augusti.
Dessutom går hennes barn i "samma" skola som mina går och har gått.
Waldorfskolan :-)

Mjölk allergi är inte kul, det har min dotter haft, men det har så gott som växt bort.

Kram Helene

Gamla skolan-Jennie sa...

Jättefint rum! Älskar Matina Haag och älskar glass! Du skriver väldigt underhållande du med tycker jag!

Kram!

Anna sa...

Vilket härlig inlägg! Köksskåpet är lovely!

Visst är det tråkigt med mat när man är själv? Jag är gränsänka i 2 veckor nu och då blir det inga kulinariska rätter kan jaf utlova!

Kram!

Petra-Lantlig Charm sa...

Det ser verkligen ut som ett underbart rum!! Kan du inte ta fler bilder så man får njuta lite mer, hihi!

Att laga mat till sig själv är ingen höjdare och då blir det lätt att man slarvar och äter sig mätt på sött, iaf jag gör så.

Kram kram

My Woodhome sa...

Kul att du hittade en massa pyssel :)
Den är ju så liten den där mässan menar jag..hihi.
Nu måste jag erkänna att jag faktiskt läst EN bok!!!DEN DÄR!
Hon är ju helkul:).


Å skåpet ser jag ju nu att det blev stor skillnad på. Jättefint!
Sen får man äta efterrätt både innan och efter :)
Pyssla på!
Häj!

Kärleken till inredning sa...

Vilket fint matrum! Kram Linda

Hildas hem - Sofia sa...

Visst är det märkligt det där med att mjölkallergiker alltid får små glassar. Är man vegetarian - som jag - så får man bara nyttig hälsomat på restaurang. Jag vill också ha fett och onyttigt ibland :)

Jag tänkte faktiskt på dig när jag gjorde mitt inlägg igår om skrapningen - ni är riktiga hjältar :)

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia

Det Vita Timmerhuset sa...

Matrummet är jättefint och köksskåpet är ju helt fantastiskt! Det vore roligt att få se lite närbilder på det!

Det är verkligen så att man får ta en sak i taget och fixa till. Hos oss räcker pengarna bara till hälften (läs byggmaterialet) och när det sedan är dags att inreda så finns det inte pengar att köpa de saker jag vill. Min sambo är en liten luring sådär… han kallar renovering för investering och inredning för konsumtion. Sedan är det ju enkelt att argumentera för vad man bör lägga pengarna på… ha ha ha…

Ika sa...

Lite bra med små glassar för då kan man unna sig en lite oftare. Jag är glad att det finns laktosriaglasspinnar överhuvudtaget. Tänk en sommar utan glasspinne?

Amanda sa...

Du, Angelica. Nu har mina tankar om eget köksbord tagit fart igen. Nu väntar jag bara på lite klirr på kontot så...

Men. Jag undrar, "planket" ni gjorde ert bord av. Limmade ni ihop dom? Målat med färg? Lackat? Andra bra tips att tänka på?

//Amanda