31 juli 2011

Att tvätta benen med lacknafta..

Ja, det är inget jag kan rekommendera andra, men var det enda sättet att få mina ben rena. Det är varmt, jag har shorts och jag målar med "glädje" och då råkar det lätt skvätta lite färg.
Sambon har ju bytt tak på överbyggnaden. Nu har han även snickrat ihop en dörr, så vi kan stänga ner till trappen. Och fint blev det också! Än så länge bara grundat.
Om du klickar på bilden så blir den större, men jag vet inte om det då syns bättre att det nu är målat en gång med täckfärgen. Skillnaden mellan vit grundfärg och Äggskal är inte gigantisk. Lite svårt är det att se var jag målat och än värre blir det andra strykningen. Man får vinkla sig och se vart  det blänker i färgen, eller dra ett drag med fingret. Men sen hämtar man färg på penseln och så har man glömt vart det var ändå. (Man i det här fallet är jag, men det låter bättre om jag "mannar" för då känns det som att det är fler än jag som gör så, hihi)
Dom här små raringarna borde vara beklädda i guld, så som dom kostar. 1600 kr för en 10:a grundfärg och 2100 kr för en 10:a täckfärg. Men det är det ju såklart värt eftersom huset ropar av glädje och färgen lär hålla några år! Men det är fasen inte billigt att renovera.
I en kruka utanför växthuset sådde jag en påse med blandade klätterväxter.. inte trodde jag väl då att dessa skulle ingå..

Nu eftersöker jag ditt bästa boktips! Jag har lästorka. Deckare är ju en favorit! Men vilken är DIN favoritbok?!
En till sak vi vill ha är en passuppare! Som på minsta vinkning gör mat, fixar kaffe, mackor, dricka, helkroppsmassage mm mm Lön: uppskattning!
Nu sitter jag på uteplatsen och bloggar medan sambon städar framför huset. Det blir en himla massa grejer när man håller på och snickrar och målar. Så jag ska väl ta och göra nåt typ av ryck! Fast jag måste säga att jag vaknade med en väldans massa energi idag. Det var ett tag sen. Halv nio var jag uppe och tog sticklingar från pelargonerna, städade inne och klippte ner lite i växthuset. Må morgondagen bjuda på samma ork!
Kram på er alla trogna som nya läsare, det är så kul att ni vill följa med oss och era kommentarer värmer gott!

8 kommentarer:

Tessan sa...

Å FiaLotta vad ni kämpar på och gnor,så rena som dina ben är efter tvättningen nu har nog aldrig mina varit.haha.
Jag älskar böcker,har precis hämtat hem 7st Pocket,( Irene Huss serien,några hade jag redan läst) Jag brukar klicka hem alla om jag gillar första boken,tycker det är kul att ha hela serier Ex på sådana är:Liza Marklund,Åsa Larsson,Vivicka Steen,Millenium triologin,Camilla Läckberg,Marie Ljungstedth,Anna Jansson,Karin Gerardsson mfl mfl.
Jag kan rekomendera Lars Kepplers:Hyptnotisören och Paganinikontraktet,de var riktigt spännande och kluriga,även Roslund/Hedström´s Box 21 och de andra i den serien är oxå väldigt bra.
Oj oj det blev ett långt inlägg,men böcker får mig att leva.
Och du jag har alltid sagt att när jag blir rik ska jag ha en anställd som bara gör som jag säger ex:pilla i håret,massage,fotmassage mmmm
en dag.....
kram Tessan

Anonymous sa...

Carin Gerhardsens böcker är oxå bra, 4 böcker i den serien finns. papparkakshuset, mamma pappa barn, vyssan lull och helgonet. annars håller jag med ovanstående =) alla dom hon räknade upp är kanon,//Berith

Helene sa...

Jag är något av en allätare ;-)
Tillägg till författarna ovan är. helt utan inbördes ordning, Kajsa ingemarsson, Ian Mcewan, Alexander McCall Smith, Paulo Coelho, Martina Haag, Håkan Nesser, Henning Mankell, Anna Gavalda, Karin Wahlberg och Jonas Gardell. Några som jag endast läst enstaka böcker av och som jag rekommenderar är Anne Tyler Utan Bagage, Sally Trench Medan andra lekte, Ola Wong No I´m from Borås, Mustafa Can Tätt intill dagarna och Daniel Tammet Född en blå dag.

Hopas du hittar något intressant :-) så du får koppla av från det hårda arbetet!

Kram Helene

the shed sa...

Bestå färgen är fasligt dyr men ska det vara bra så får det ju gå. Ska måla om huset nästa år...
Ibland när jag målar stora ytor, så tappar jag bort mig. Har börjat göra markeringar annars går det inte, blir helt snurrig.
En alltiallo hade inte varit dumt när man är igång!

Kram o hej från mig!

Anna sa...

Haha, ja lcknafta är bra! Jag har också en tendens att kladda ner bena n'r jag målar!
Så himla fint erat hus blir! Ni är sååå duktiga! Vi är också inne på sista gaveln av målning nu! Känns så skönt! Åhh, färg är hiskeligt dyrt! Vi är glada att vi inte behövde skrapa trärent!
Stor kram från ön!

Ullis sa...

Vad snyggt det blev!
Jag gillar också deckare men just nu står det still i huvudet. Jag ska återkomma när det har vaknat till lite.
Ha det bra!
Ullis

My Woodhome sa...

Nä men se där! Demokratin hägrar hemma hos er...hon blogger å han städar...fniss, fast det jämnar nog ut sig i slutändan.
Men herregud vilket överpris! Jag hoppas då verkligen att ni har mängdrabatt hos säljar'n!

Själv får vi färgleverans till nypanelen nästa år.
Lillebror jobbar på alcro i sthlm:-) . Tack säger jag.

Men det blir väldigt fint er "lilla" station.
Grymt jobb som ger sååå mycket tillbaks.
Blev fint med nya dörren ner till källaren.
Å vad trevligt med oväntat besök bland klätterväxterna!

Hoppas du hittar något bra boktips!
Tjingeling å hej!

Marion365 sa...

Målar du med oljefärg? Stryk på lite matolja där du fått fläckar på kroppen, gnugga - färgen löser sig, sedan är det bara att tvätta sig med diskmedel. MIljövänligare och skönare för kroppen.