8 juni 2011

Glömska och socker

Jag har ju helt glömt bort att dra en vinnare i den tidigare "gilla-utmaningen"
Nu har jag dragit iallafall, bättre sent än aldrig! Och den som får välja ett smycke hos mig blir Villa Carl Larsson Grattis grattis!
På bloggen En Massa Smycken kan du kika in och se om du får några idéer om hur du vill att ditt smycke ska se ut! Eller om du har en egen tanke!

Tack till alla er som var med och gillade oss, och fler utmaningar kommer framöver! Men vad tusan vill man vinna!? Förslag mottages!

Nu till något helt annat!
Jag har tagit beslutet att för ett tag sluta med socker. Det syns inte PÅ mig men jag känner I mig att jag är sockerberoende upp över öronen och så vill jag inte ha det. Och inte människor runt omkring mig heller för den delen.
Så nu ska jag ta mig igenom en tid utan socker. Hjälp! Men det SKA gå! Tänk så mycket bättre vi ska må, jag och min kropp!
Har du tips eller råd till stunder då man typ känner sig döende?! :)

9 kommentarer:

the shed sa...

Jorå, jag använder GI metoden. Inte för att gå ner i vikt utan för att jag mår så mycket bättre då. Du kan äta jordgubbar, melon, selleri,nötter tex. Sen behöver du en vilja och det tror jag du redan har...Kolla upp GI på nätet, jag har flera kokböcker av Ulrika Davidsson. Tilläggas ska att jag tror inte på en helt sockerfri kost utan jag tillåter mig i lagom mängder då o då. Annars försvinner min energi och jag med i tomma intet..men känner inget beroende längre.

Kram o lycka till!

Tessan sa...

Oj oj,jo socker beroende är vanligare än man tror,Jag är definitivt en av dom! Det svåra är allt dolt socker men börja med allt du KAN undvika,skit jobbigt och abstinens i form av huvudvärk,kort stubin mm kan du nog räkna med ett par dagar,jag har gjort det några gånger men faller gärna tillbaka igen! :(
Lycka till
Kram

Villa Carl Larsson sa...

VA?? Har jag vunnit här? Men så fantastiskt roligt wiiiee :) Du har förgyllt min dag. Jag är så trött och seg och orkar ingenting. Känner mig som världens lataste, men nu känns det som att jag fick lite krafter tillbaka hihi.

Men kan jag välja vilket smycke jag vill? Ska jag maila dig i så fall?
Jag har en önskan om ett namnsmycke när vår lilla juvel har fötts och jag vet vad det blir för kön och namn :) Det är ju här inom kort, går det bra att dröja lite med beställningen? Är sugen på ett halsband med fyrstav och ett hänge bredvid. Vad tror du om det? Vad blir snyggast om jag vill ha med både min sambos namn och vårt barns?

STOR kram och tusen tusen tack /Josefin

Kringlor och krusiduller sa...

Jag kör också GI-metoden, fast inte lika benhårt som jag gjorde de första månaderna. Den första månaden var nog värst tyckte jag, att helt sluta med socker var tufft men det gick. Nu är jag inte alls lika sugen på sockriga saker som innan, visst slinker det ner en bulle ibland men jag tänker mig för innan nu.

Tja - tips när man känner sig döende... Vatten! Låter trist, men jag bäljar i mig vatten när begäret är som svårast o det funkar. Och ibland käkar jag också några rutor mörk 70% choklad med mintkrisp - supersmaskig :-)!

Lycka till!
Kram /Åsa

Helene sa...

Jag kan rekommendera Yogi teer. De finns i en massa smaker och du hittar dem i hälsokost affärer eller här:
www. bodystore.com
där jag köper dem. Har precis fått hem en låda med massor med smaker, som jag hoppas ska räcka hela sommaren. De är Ayrvediskt och tar bort mitt sötsug i alla fall.
Värt att prova!
Kram Helene

Claras hem på byvägen sa...

Oj, det va ett tufft beslut, men det klarar du bara du ger dig tusan på att det ska gå=)!

Ååå vilket fantastiskt vackert hus ni har, jag bara älskar alla detaljer. Jag hoppas att vi framöver kan sätta upp lite snickarglädje på vårt hus.

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Clara

Tina sa...

Hej, vad roligt att du fann min blogg för nu kan jag läsa din fina blogg! Jag försöker också hålla mig borta från sockret och för mig funkar nötter. Har alltid en påse med mig i fickan! Kramis

Lotta sa...

Jag håller med Helene, yogi the är fantastiska mot suget och så himla goda! Jag varvar deras detox-The med deras lakrits. Supergoda! Snart är det värsta över för dig med, heja oss!

Familjen Hed Melin sa...

Angelica- jag klarar det utan socker, det kommer du också att göra. Jag trodde inte att det skulle gå med det sockerbehov jag hade men jo, det går. Det bästa med det är att jag mår så mycket bättre!

Puss