17 april 2011

Färgråd tack!

Det kanske inte syns så bra på bilden, men panelen är lite antikvit och fönsterfodren är vita. Det ser inte bra ut.
Än så länge är fodren bara grundade och tanken är nu att kanske måla med en lite lätt grå ton.
Vad tror ni?
Vitt och vitt kan man ju tycka är samma färg men det är det ju inte. Nu ser panelen gulaktig ut, nästan lite lortig, mot det vita runt fönstren. Tror vi kör på lika som uppe, där allt lister och foder har lite grått i sig. Ska kika på lite färger imorgon.

Det är så kul nu när det händer grejer som man kommer att SE. Hittills har vi rivit och byggt upp "bakom" Men nu är det ju det synliga som händer och det är så roligt och vi tycker att det blir så bra! Tänk vad jag ska stå här och mangla lakan sen! Haha! Tantvarning a la highscore! Mangeln är sen länge redan köpt! En begagnad och bra!

Det är ju fortfarande en del kvar, så som lite panel, hörnlister, taklister, viss el mm men vi har hunnit riktigt mycket i helgen! Längtar tills imorgon eftermiddag då jag kan fortsätta måla efter jobbet. Sambon är på resande fot några dagar, så han får passa på att vila lite från renoveringen.

Ha en bra vecka!!

14 kommentarer:

Min vindsvåning på landet sa...

De där e inte kul..
Jag tror på grått..
Passar på & önskar en härlig vecka
Kramisar
Sus

Therese♥ sa...

Svårt det där med färgsättning... Funderar jag ständigt på.

Med tanke på löpning, brukar du springa långt? Har du sprungit länge? Jag måste verkligen införskaffa mej ett par schyssta dojjor... Men vill komma igång lite mer först.

Visade min man din blogg idag, eftersom jag missat dessa vackra hus i Näsviken, men han visste exakt vart det var :) Lyckost er med ett helt stationshus ;) Kram på dej!

Pia sa...

Åh, så svårt...Visst ser det lite gult ut när man har något ännu vitare att jämföra med, men...

Själv har jag valt att måla med en vit färg, som här i Finland kallas för "målarvit". Dvs. med lite svart i. Säkert samma som du skriver om. Då blir inte färgen så kritvit!

Lycka till!

Kramis!
-Pia-

Anonymous sa...

Rött.. pompejianskt rött eller lilarött.

Therese sa...

Åh, vitt är svårt. Vi målade ju typ alla fönsterfoder i utbyggnaden innan vi konstaterade att det skar sig mot fönstret. Bara måla om.

Och visst är det kul när man ser att det börjar hända saker och när man får börja inreda :D

Icka sa...

Hej
Såg att du kikat in hos mg, kul.
Vad glad jag blev.
Så nu kikar jag in hos dig. Vilket underbart projekt.
Jag har vita lister hemma med äggvita väggar och jag gillar det jätte mycket.
Tycker inte att det ser gult ut, mer varmt. Men det är en smak sak.
Annars hade jag nog också gått på grå toner.
Stor kram till dig

Malin sa...

Vilket fantastiskt hus ni har och roliga projekt! Vi har köpt ett gammalt 1800-talshus som vi håller på att börja renovera. Tror jag kan hitta mycket inspiration hos dig, så du hamnar bland mina favoriter!
Kolla gärna min blogg också :)

Cecilia sa...

Kära Kråkslott,
Jag tror du skulle bli ett lyckligare hus med lyckligare invånare om du fick lite färg. Färger påverkar mer än vi tror. Varför måste allt vara vitt, grått o vitt? Är det för att halva året på våra breddgrader saknar färg?
Det fina i kråksången är ju att man kan byta färg väldig enkelt, bara måla om....

skogslunden sa...

Hej!
Så roligt att du hittade mig så att jag kunde hitta dig!
Så spännande med ett gammalt stationhus, det här måste jag kolla in!
Hälsningar Jennie

Emma sa...

Hej! Jag vill bara önska dig en härlig måndagkväll och tacka för titten hemma hos mig - nu hittade ju jag till dig och din fina blogg!

Kram Emma

Ika sa...

Det där problemet känner jag igen. Vi valde antikvita fönster och skulle ha samma färg på väggarna men då det var olika märken blev det ändå inte samma samma så vi valde vita väggar istället och samma färg på fönstren och foder. I hallen har vi vit panel med antikvita fönster inkl foder. Det hade blivit för smutsgult att ha allt i antikvitt. Kör på det gråaktiga som ni kört med förut.

Marie sa...

Tack så mycket, vad glad jag blir =D =D =D. Tycker det låter riktigt snyggt med en gråaktig färg, för det blir mer stillsamt för ögonen. Det är som du säger att vitt är så olika i tonen och beroende på vad man målat på för underlagg så det kan lätt se sjaskigt ut om det inte är samma färg.

Hildas hem sa...

Så är det ju. Det finns ju många olika nyanser av vitt. Kan man inte få samma ska man nog bryta såpass mycket att man ser att det blir en skillnad.

Så kul att det börjar växa fram nu :)

Jag önskar dig en fin tisdag!
Kram Sofia

MOKKASIN sa...

Men vilken fin blogg och vilket härligt =)) projekt ni har gett er in på! Ser alldeles underbart ut! Jag blev så nyfiken på var huset ligger, för en gång satt vi med goda vänner och spanade på ett gammalt stationshus som var till salu... Undrar just om det var detta?!

Ha en fin påsk,
kram Sofia