7 januari 2011

Snåla fågelj*vlar

Förlåt, men jag måste säga att det räcker med snö nu. Jag tycker om snö och vinter men inte i den här mängden och allt som därmed kommer till.
Igår blev det till att hoppa från dom tilltänkta snickarkläderna till täckbyxor för det kom in vatten på vinden av all is på taket. Skotta skotta, hacka hacka. Det fanns inte en muskel som ville samarbeta med min kropp efter det träningspasset. Tur att sambon har lite mer muskler än mig! Jag var glad att jag på slutet orkade släp-dra snösläden fram mot snön och över taket och byggnadsställningen. Inte med armarna, utan med hela kroppen i en enda stor rörelse. Armarna hade för längesen slutat fungera normalt. SÅ stark är alltså jag ;)
Med nytt tak kan man tycka att det borde vara torrt men inte när det blir 3 dm tjock is på taket som trycker på från alla håll. En isolering av vinden är väl bara att planera in. Det känns dumt att elda för kråkorna. Och även om dom får gratis värme så lämnar dom inte direkt bidrag till isoleringsarbetet. Typiskt fåglar.

Fick för mig att vi skulle ha vita lampskärmar... men vi hade inga hemma.. så jag gjorde 2 till vardagsrummet! Och dom får duga så länge! En annan lampfot blir det också någon gång. Jag tror det är lite svårt att måla Ikeas, haha!

Nu har jag planer på att somna i soffan! Godnatt och trevlig helg!

8 kommentarer:

Pia sa...

Ja, jag håller helt med dig angående snön!!!! Det är ju först BÖRJAN på den egentliga vinter, så HUUUUR mycket får vi till av det "god"?????

Det blev ju en väldigt fin lampskärm/huva!!! Duktiga du!

Hoppas du får en vilosam helg!

Kramar/Pia

Therese sa...

Jag drömmer mardrömmar om att det läcker in vatten vid taket!! Vi har skottat av taket (pust och stånk) och på den nya delen verkar det inte läcka ut någon värme alls, men på den gamla delen finns det en liten liten vind och där är det nog sämre isolerat också, så där hänger det istappar. Som oroar mig varje gång jag ser de... Hoppas vi slipper nått läckage! Och hoppas ni slipper det också nu efter att taket är skottat!

Fröken Vit i Madickenhuset sa...

Hej!

Vilken fin blogg du har och kul att jag hittade till dig!
Må så gott!
Kram Fröken Vit i Madickenhuset Ingela.

Camilla sa...

Detta verkar vara en spännande blogg. Här kikar jag in snart igen :D

Jag tror visst du kan måla dom lamporna :D Jag målade om tre vaser som var glaserade på utsidan.. hur länge det håller vet jag inte. Men det håller så länge det håller :D

Familjen Bertilsson sa...

Inget kul med läckande tak! Hoppas det löser sig. Här var murstocken proppad med kråkornas "bidrag" och det är ingen höjdare det heller ;)

/Daniel

milla - andante sa...

Härligt när man tar vad man har!!

:)

Maria sa...

Hej!

Ja, nu måste det vända tycker jag.

Hoppas du får en fin söndag! Stor kram Maria

Ett Vitare Hem sa...

Här töar det idag så himla skönt med lite vårig luft ;o) Jag har spraymålat dessa lampfötterna från Ikea ;o)
Ha en fin dag!
Kram/Lena