18 april 2010

Härliga söndag!


Vi hann med lite växthusjobb också!
Idag har det varit en härlig dag! Vi startade med en promenad, sen kom Marita & Daniel med kids hit och hälsade på en sväng!
Sen har vi varit ute non stop! Åkte in till stan en sväng och köpte oss en skottkärra! Sen har Stefan fixat fönstren till växthuset, delat på dom och tagit bort alla beslag och all skruv (det var några stycken)! Skruvat dit mer än hälften av dom på växthuset! Just nu är dom gröna på utsidan men dom ska vi måla.. gissa.. vita såklart! Nedanför fönstren ska vi (Stefan) sätta panel. Taket ska bytas ut det med men vi vet inte riktigt till vad än. Om vi ska sätta glastak eller om vi ska slå till med lite "ful" plast.
Vi lär ju täcka det vintertid om vi sätter glas. Åtminstånde om det ska snöa som det gjort nu. Så vi får fundera lite till på det!
Och jag har väl gjort lite nytta jag med! Har tömt alla grönsakslådor på jord, tagit ut dom och pallarna som stått under. DRAGIT BJÖRKRÖTTER... me hate. Dom var ju överallt. Men nu är dom flesta borta. Så nu är det klart för markduk och trall, nya lådor och en liten myshörna!
Mamsen har varit här och krattat och klippt lite gräs. Vilken skillnad det blir! Även om vi inte har en snygg gräsmatta så kommer det inte att vara en förvuxen gräsmatta i allafall!
Syster Anneli med familj kom och gjorde ett välkomnat avslut på dagens utejobb här på kvällssidan, blev lite fika och en viktig sak var att Hanna vann över Lasse i airhockey! Nu ska vi äta en sen middag som Stefan tillagat! Han är inte bara händig, han kan laga mat också! :)
Ja men just ja, det fortsätter att komma in vatten i matkällaren, men inte lika mycket. Vi har köpt en egen pump som står på plats, nu med en fin anordning gjord av ett gammalt stuprör och ett långt plaströr, för att inte allt vatten ska hamna mitt på gården. Nu rinner det ner mot kanalen!
Mot en ny vecka! Hare´!

Inga kommentarer: